SZKOLENIA
W BRANŻY SPOŻYWCZEJOd ponad 150 lat pomagamy dbać o bezpieczny świat.
W Polsce aktualnie świadczymy usługi dla ponad 3 500 Klientów.
Działamy w branży TIC (Testing, Inspection, Certification) oferując
dodatkowo bogatą ofertę szkoleń systemowych i biznesowych.
SZKOLENIA ON-LINE
E-LEARNING
SZKOLENIA ZAMKNIĘTE
SZKOLENIA STACJONARNE
Nasze szkolenia z zakresu Bezpieczeństwa Żywności adresujemy do:
- pracowników produkcji
- pracowników Działu Zarządzania Jakością:
- pełnomocników Systemu Zarządzania Jakością/Bezpieczeństwem Żywności,
- auditorów wewnętrznych,
- członków zespołu HACCP,
- pracowników działu jakości,
- właścicieli procesów i liderów procesów oraz
- wszystkich osób zainteresowanych poszerzaniem wiedzy z zakresu bezpieczeństwa żywności.
Bezpieczeństwo żywności to nasza wspólna odpowiedzialność.
Pomożemy Ci zdobyć i utrzymać niezbędne kompetencje.
Nasi eksperci chętnie podzielą się wiedzą i doświadczeniem z zakresu:
BRC Food
BRC Packaging
IFS Food
IFS Broker
IFS Logistic
FSSC 22000
GMP+
GLOBAL GAP
RSPO
Dla wymienionych standardów proponujemy pakiet szkoleń kompetencyjnych:
- z zakresu wymagań obowiązujących wersji norm i standardów wraz z modułami dodatkowymi, a także najbliższych zmian;
- dający uprawnienia auditora wewnętrznego systemów i standardów bezpieczeństwa żywności;
- umożliwiający weryfikację i doskonalenie zarówno personelu jak i funkcjonujących w firmach Systemów Bezpieczeństwa Żywności;
- z zakresu kształtowania tzw. kompetencji miękkich personelu podległego i odpowiedzialnego za System Bezpieczeństwa Żywności.
Przekażemy Ci wiedzę dotyczącą kwestii, które często są źródłem wielu pytań i wątpliwości tj.:
- Food Defence
- Food Fraud
- Kultury Bezpieczeństwa Żywności
- Identyfikacji i Identyfikowalność
- Nadzoru nad dostawcami i usługodawcami
A co poza tym? Tematy związane z szeroko rozumianym bezpieczeństwem żywności oraz kontrolą i utrzymaniem jakości. Np.:
- Wycofanie i zwrot wyrobu z rynku. Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi w przedsiębiorstwie”
- Komunikacja z mediami w sytuacji kryzysowej w branży spożywczej.
- Ocena i auditowanie dostawców dla branży spożywczej.
- Audit wewnętrzny jako narzędzie do doskonalenia Systemu Bezpieczeństwa Żywności. Komunikacja wewnętrzna jako klucz do skuteczności auditów wewnętrznych.